ZATERDAG 8 JULI

De tweede kermisdag bestaat sinds enkele jaren uit twee bands en twee DJ-acts. Ook dit jaar is dat de formule. De opener van de zaterdag is Garagerockband BLACK LEATHER JACKET. De band bestaat uit de broers van der Wallen aangevuld met gitarist Nicolas d’Exelle. Al vanaf 2012 schuimden het drietal Kempische podia af en dat loonde. In 2013 wonnen ze de publieksprijs van Kamp Noord, in 2016 werden ze geselecteerd voor Humo’s Rock Rally en begin dit jaar haalde ze de finale van De Nieuwe Lichting (Studio Brussel) met hun nummer Troublemaker. Het nummer van hun EP ‘Criminals’ werd op Studio Brussel meermaals per dag door de boxen gejaagd. 


Vervolgens trekken we de lijn van de garagerock gewoon door. MAGNETIC SPACEMEN is een Nederlands drietal uit Leeuwarden. Ze begonnen op zeer jonge leeftijd nummers te schrijven bij een van de bandleden thuis ge├»nspireerd op bands als The Hives en The Who. De band groeide op korte tijd uit tot een naam in Noord-Holland. Ze speelden onder andere als support-act van Peter Pan Speedrock en Electric Eel Shock alsook vaste support van John Coffey tijdens hun clubtour. Met hun debuutalbum ‘Youth Glory’, dat uitkwam september 2016, spelen ze nu in gans Nederland en Duitsland en enkele shows in Belgi├ź, waaronder op Wortel Kermis!


Na de bands op zaterdag is het tijd voor de DJ's. Het dansfeest zal geopend worden door T.MASTIS. T.Mastis startte een kleine 10 jaar geleden. In die periode veroverde hij de decks in gans Vlaanderen. Van tentfuiven tot de grootste festivals van Belgie: Laundry Day, Gladiolen, Summerfestival... Dat is waarschijnlijk te danken aan zijn uitstekende platenkeuze en enorm uitgebreide mix van genres. Van elektro over pop naar Drum 'n' Bass en zelfs de classics, alles passeert de revue bij een DJ-set van deze Gentse DJ.


De tweede DJ van de avond in eveneens uit het Gentse: FREAQUENCY. Het is niet vele bands en DJ's gegeven om twee jaar op rij op Wortel Kermis te draaien tenzij je een gigantisch goede indruk na laat en er een onvergetelijk feest van maakt. Freaquency slaagde daar vorig jaar in en is dus een van de artiesten die dat klaargespeeld krijgt. Een uitgebreide uitleg van dit DJ-talent is dus niet nodig. Hij gaat nog steeds op zijn elan van vorig jaar verder: grote festivals in binnen- en buitenland, massaal veel boekingen voor feestjes allerhande en nog steeds geweldige mixen van uitstekende dansplaten.


 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.